Home

Të fundit

Ana Mene: Ndikimi që ka celulari tek sjellja, komunikimi dhe shëndeti i fëmijëve

“Qëndrimi për një kohë të gjatë para ekranit, ndikon në shëndetin e fëmijës, duke prekur shëndetin e syve si dhe rrit riskun për obezitet. Ndikon në procesin e të mësuarit, dhe zhvillimit gjuhësor të fëmijës, duke e ngadalësuar atë duke qenë se gjatë kësaj kohe…

Kur do të jetë në gjendje fëmija të njohë emrin e tij/saj?

Kur fëmijët vijnë në këtë botë, ata nuk e kanë idenë e gjtihë rrugëtimit tuaj deri në zgjedhjen e emrit të tyre, aq më pak ta lidhin atë me veten. Me të drejtë, prindërve u lind pyetja kur do të jetë në gjendje fëmija të…

Spitalet e tejmbushura, mjekët: Një grip më i rëndë se Covid-i. Mos përdorni antibiotikë, ja si të kujdeseni!

Për një pjesë të konsiderueshme të popullatës, viti i ri ka nisur me një situatë të rënduar shëndetësore që pakkush mundet ta shpjegojë, nëse bëhet fjalë për virozat e stinës, grip i rënduar apo Covid-19 po rikthehet në formën e tij agresive. Janë mjekët ata…

Shtatzania

Si ndryshon fytyra e një gruaje gjatë shtatzanisë

Kur jeni shtatzënë, ka shumë ndryshime nëpër të cilat kalon trupi juaj. Barku rritet, duart dhe këmbët fryhen, gjinjtë zmadhohen duke u përgatitur për dhënien e qumështit. Dhe këto janë vetëm disa nga ndryshimet që përjeton një grua gjatë kohës që është shtatzënë. Përveç këtyre…

Cikli im menstrual është shumë i parregullt. A mund të ngelem shtatzanë?

Cikli im menstrual është shumë i parregullt. Më vijnë periodat njëherë në 3 ose 4 muaj. A kam ende shanse për të ngelur shtatzanë? Dhe si mund të kuptoj cila është koha më e mirë për t’u përpjekur për të konceptuar nëse kam cikël të…

Sa shpesh duhet të bëjmë ekografinë gjatë shtatzënisë?

Shumica e nënave kanë nevojë vetëm për disa ekografi gjatë shtatzënisë, por në situata të caktuara, mund t’ju duhet më shumë. Shtatzënitë e pakomplikuara zakonisht kanë më pak ultratinguj sesa shtatzënitë me rrezik të lartë. Preferenca juaj, protokolli standard i mjekëve, aksesi i aparatit ekografik,…

Video

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.