Shëndet

Pediatria Zerina Sheme: Qetësuesit e temperaturës për fëmijët

Paracetamoli është alternativa e parë për uljen e temperaturës. Ai ul temperaturën e lartë duke vepruar drejtpërdrejt në qendrën e rregullimit të temperaturës në hipotalamus. Kjo qëndër e fuqizon proçesin e uljes së temperaturës me anën e zgjerimit të enëve periferike të gjakut dhe djersitjes.…

Dr.Maria Jica: Si i ndihmon fizioterapia pediatrike fëmijët

“Fizioterapia i ndihmon fëmijët të fitojnë motorikën, të fitojnë modele dhe reflekse të reja, sipas moshës përkatëse. Kjo vjen me koordinimin dhe komandën e çdo artikulacioni dhe fitimin e balancës. Fitojnë një ton muskulor, dhe ulin spasticitetin. Koha për këto trajtime, është gjithmonë në varësi…

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.