Shëndet

Jornela Hënaj: Sëmundjet seksualisht të transmetueshme

Një ndër problemet më të përhapura sot tek të rinjtë janë infeksione të transmetueshme kryesisht nga kontakti seksual. Kështu thotë infermierja Jornela Hënaj. Në një intervistë për Bebja.com Jornela Hënaj tregon se disa nga sëmundjet seksualisht të transmetushme janë: HIV/AIDS, BAKTERIOZA VAGINALE, KANDIDA, TRIKOMONAS, KLAMIDIA,…

Read more

Eleni Topi: Pse burrat vrasin gratë?

Dikur realiteti ishte: Çfarë ndodh në shtëpi, ngelet në shtëpi. Sot, shumë gjëra që ndodhnin brenda dyerve të mbyllura po bëhen publike. Dhe ato që janë më tronditëse kohët e fundit janë vrasjet e grave nga burrat. Por, pse burrat i vrasin gratë? Problemi është…

Read more

Maria Jica: Hipotonia tek fëmijët

Termi “hipotoni” nuk është një diagnozë, por një simptomë mbizotëruese e një sërë mosfunksionimesh. Hipotonia, klinikisht, përkufizohet si dështimi i muskujve, nga njëra anë, për t’i rezistuar zgjatjes pasive të tij në të gjithë gamën e lëvizjeve, nga ana tjetër, për të mobilizuar forcën e…

Read more

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.