Një urim shkon për të gjithë nënat të cilat do të lindin së shpejti. Bërja gati e çantës tuaj të maternitetit bëhet gati në muajin e tetë të shtatzënisë.

Asnjëherë, nuk duhet lënë për në fund, pasi në muajin e nëntë të nuk do të arrini ti merrni të gjitha me vete.

Për bebin:

• Në valixhen tuaj, duhet të ketë një qese, e cila përmban veshje pambuku, çorape, kanatjere, badi me mëngë të gjata, kapuç dhe doreza.

• 1 batanije sipas stinës (në dimër këshillohet e trashë, ndërsa në verë batanije e hollë).

• 1 pako me bebelina

• Letra të lagura (pa përmbajtje alkooli)

• Krem për bebe ( për të evidentuar skuqjen)

• 1 biberon për ushqyerjen e bebit

• 1 kuti me qumësht formule (pasi nëna në orët e para nuk mund ti ketë ardhur qumështi).

Për nënën:

1 pako me pampersa, pasi do të ketë menstruacionet pas lindjes (Lohjet)

2 këmisha pambuku, me hapje në pjesën e përparme në mënyrë që të ketë më të lehtë ushqyerjen me gji.

3. Mbathje njëpërdorimshme, të mëdhaja në mënyrë mos të prekë pjesën e kryerjes së ndërhyrjes kirurgjikalë (nënat të cilat kanë kryer lindje Sexio cezarea).

4. Koka silikoni për nënat të cilat nuk e kanë kokën e thithit të nxjerrë.

5. Një triko me kopsa për periudhën vjeshtë/dimër.

6. Çorape dhe Reçipeta

7. Pompa e gjirit, e cila bën të mundur daljen e qumështit në raste kur bebi nuk arrin të thithë, ose në rastet kur nëna ka qumësht të tepërt, apo dhe fryrje të gjirit.

 

* Ky është artikull ekskluziv i Bebja.com, që gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. Artikulli mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar “Bebja.com” shoqëruar me linkun e artikullit origjinal.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.