Nëse ky është rasti, do të keni të ngjarë të përjetoni edhe dhimbje barku, të përziera dhe të vjella.

Diarreja dhe të vjellat janë veçanërisht problematike gjatë një shtatëzënie sepse ato mund të shkaktojnë dehidratim, kontraktime dhe lindje të parakohshme.

Elektrolitet jetike të humbura nga të vjellat dhe diarreja duhet të plotësohen. Në disa raste, dehidratimi mund të jetë aq i rëndë sa shtypja e gjakut bëhet e paqëndrueshme dhe kërkohet shtrimi në spital.

Nëse dyshoni se mund të keni helmim nga ushqimi, kontaktoni mjekun tuaj.

Po sikur temperatura të zbresë vetë?

Edhe nëse nënat mendojnë se janë mirë pasi temperatura bie, është gjithmonë më mirë të jeni të sigurta dhe të shkoni te mjeku sidoqoftë.

Temperatura gjatë shtatzanisë nuk është kurrë normale, kështu që gjithmonë rekomandohet një kontroll. Për fat të mirë, nëse temperatura është shkaktuar nga një sëmundje virale, hidratimi dhe Tylenol janë zakonisht të mjaftueshme për shërim.

Por nëse shkaku është bakterial, shpesh duhet një antibiotik.

Gratë shtatzëna nuk duhet të marrin aspirinë ose ibuprofen.

Gjëja më e rëndësishme është të shkoni te mjeku për trajtimin e duhur.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.