Kohëzgjatja e një cikli normal është 28+/7 ditë.

Ciklet me kohëzgjatje ‹21 ditë quhen polimenorre dhe ato me kohëzgjatje ‹35 ditë quhen oligomenrrore.

Kohëzgjatja normale e menstruacioneve është 2-7 ditë.

Studimi më serioz në lidhje me kohëzgjatjen e ciklit menstrual është nga Treloar &Boyton më 1967.

-Vetëm tek femrat e grupmoshës 20-40 vjeçe, ciklet menstruale janë më të rregullta dhe kanë një kohëzgjatje mesatare prej 28 ditësh
-Në 5 vitet e para pas menarkës kohëzgjatja e ciklit menstrual varion nga 22-45 ditë.

Nga një kohëzgjatje mesatare arrin në 27 ditë në moshën 40 vjeçe, si pasojë e reduktimit të fazës proliferative.

Në 5 vitet e para të menopauzës, kohëzgjatja e cikleve menstruale varion nga 15-55 ditë.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.