Të pyesësh për këtë sjellë dhimbje të pashprehura për atë që ti nuk di asgjë, çiftit ju mjafton dhimbja e tyre edhe pse ata ju përgjigjen me mirësjellje, ndërsa frenojn të gjitha dhimbjet dhe lotët.

Megan Cardell shkroi një letër ku shprehu neverinë e saj dhe përmes së cilës ajo dëshiron t’i paralajmërojë njerëzit që të mos pyesin çiftet e tjera se kur do të kenë fëmijë.

“Nuk e di pse njerëzit gjejnë guxim të pyesin një çift kur do të kenë një fëmijë. Është e papërshtatshme të futesh në jetën personale të një çifti. A e kupton se çfarë po kërkon me të vërtetë? A bën marrëdhënie vetëm për kënaqësi? Apo po bën marrëdhënie për një qëllim?

Turp për ty.

Jo çdo çift do fëmijë, dhe kjo është në rregull.

Jo çdo çift mund të ketë fëmijë, dhe kjo është një dhimbje.

Dhe pyetja në lidhje me këtë temë sjellë dhimbje të pashprehura që ju nuk dini asgjë për të.

Pyetje ose deklarata të tilla si: “Oh, ai/ajo është një vjeç, kështu që kur do të kesh një fëmijë tjetër?” “E pra, ju nuk duhet të keni dallime në vite mes fëmijëve tuaj kështu që ju duhet të filloni të mendoni për këtë.”

“Po përpiqeni të keni një fëmijë? Ose nëse vjen një shtatzani, nuk jeni të kujdesshëm?”

Pse njerëzit janë kaq kureshtarë për jetën seksuale të të tjerëve dhe planifikimin familjar?

Ata duan të dinë se kur ke bërë një veprim dhe nëse ishte spontane apo e qëllimshme.

Dëgjoni të gjithë!

Ajo që ndodh mes burrit tim dhe meje në dhomën tonë të gjumit dhe planifikimit tonë familjar nuk është puna jote. Nëse dikush mendon se dëshiron ta bëjë këtë me biznesin e tij, të lutem bëhu i përgatitur që unë të hyj personalisht në jetën tënde ashtu siç hyn ti në jetën tonë.

Dhe e di se çfarë është tronditëse? Isha shumë e sinqertë kur fola haptaz për abortin tim të fundit, duke menduar se si një bonus i shtuar mund të më mbronte disi nga njerëzit që e vendosnin veten në dhomën time të gjumit me burrin tim. Njerëzit janë kureshtarë edhe atëherë. Ata vazhdojnë me kureshtje, edhe pse e dinë për një humbje të trishtueshme që do të më duhet të jetoj me atë dhimbje për gjithë jetën.

Dhe në fakt dhemb. Më dhemb kur njerëzit më pyesin, sidomos kur e dinë se çfarë kam kaluar. Humba fëmijën e dytë. Dhe sa herë që më pyet kur do të kem një fëmijë tjetër, ia kujtoj vetes këtë. Më kujtohet dhimbja, gjaku dhe humbja që ende nuk e kam pranuar.

Pra, para se të pyesësh një çift se kur do të kenë fëmijë, të lutem mos e bëjë. Ju nuk e dini se çfarë po ndodh pas dyerve të mbyllura, dhe ju nuk duhet të dini sepse ky informacion nuk është për ju. Është e mërzitshme dhe frustruese. Nuk e di nëse ky çift vuan nga shterpësia. Ju nuk e dini nëse ai çift pësoi humbje pas humbjes dhe i dëshpëruar për të pasur fëmijë. Ti nuk e di se duke bërë atë pyetje ju ngjallë dhimbjen nga përvojat më të dhimbshme që kanë përjetuar. Ju lutem gjeni një pyetje tjetër, një temë tjetër për të diskutuar. Gjej ndonjë gjë tjetër dhe mos ia bëj më këtë pyetje asnjë çifti.»

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.