A është e sigurt të ngrini në krahë një fëmijë ndërsa jeni shtatzënë?

Ja çfarë duhet të dinë nënat e ardhshme me të vegjlit në shtëpi.

“Njerëzit vazhdojnë të më thonë se nuk duhet të marr djalin tim në krahë (i cili është 25 kilogramë dhe vetëm një fëmijë) ndërsa jam shtatzënë. Por nuk mund ta shmang atë. Çfarë duhet të bëj?”

Nëse jeni shtatzanë dhe ndërkohë keni edhe një fëmijë të vogël, mund të jetë sfiduese, për të mos thënë e pamundur, të shmangni plotësisht ngritjen e të vegjëlve tuaj ndërkohë që po rritni një tjetër vogëlush brenda jush.

Për sa kohë që mjeku juaj nuk ka kufizuar aktivitetin tuaj (ose ngritjen), nuk është problem të merrni në krahë fëmijën tuaj të madh, por së pari merrni leje nga mjeku juaj. Dhe gjithmonë njoftojeni atë nëse keni ndonjë dhimbje ose njollë pasi ngrini një fëmijë më të vogël.

Për sa kohë që ngritja juaj është e pakufizuar, sigurohuni që po e bëni në një mënyrë që nuk ju lëndon shpinën.

Për të qenë e sigurt, para se të ngrini fëmijën:

Stabilizoni trupin tuaj fillimisht duke marrë një qëndrim të gjerë (këmbët sa gjerësia e shpatullave).

Futni pastë pasmet tuaja.

Përkuluni në gjunjë, jo në bel dhe ngrihuni (jo befas) me këmbë dhe jo me shpinë.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.