Shumica e nënave kanë nevojë vetëm për disa ekografi gjatë shtatzënisë, por në situata të caktuara, mund t’ju duhet më shumë.

Shtatzënitë e pakomplikuara zakonisht kanë më pak ultratinguj sesa shtatzënitë me rrezik të lartë.
Preferenca juaj, protokolli standard i mjekëve, aksesi i aparatit ekografik, historia mjekësore dhe komplikimet mund të ndikojnë në numrin e ekografive që merrni.

Gjatë një ekografie të shtatzënisë, ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor ose një teknik i aftë përdor një transduktor plastik për të transmetuar valë zanore me frekuencë të lartë përmes mitrës tuaj. Këto valë zanore dërgojnë sinjale përsëri në një makinë që i konverton ato në imazhe të foshnjës tuaj.

Sipas Kolegjit Amerikan të Obstetërve dhe Gjinekologëve (ACOG), ofruesit e kujdesit shëndetësor mund të përdorin ultratinguj për:

– Monitorimin e rritjes dhe zhvillimit të foshnjës tuaj.

– Zbulimi i anomalive kongjenitale.

– Ndihmon në parashikimin e datës së caktuar të lindjes.

– Zbulon nëse mbani më shumë se një foshnje.

– Për të treguar pozicionin e placentës tuaj.

– Vlerësimi i madhësisë së foshnjës tuaj.

– Matja e lëngut amniotik.

– Zbulimi i organeve gjenitale të fëmijës suaj.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.