Një nxënës 11 vjeç ka shënuar rezultatin më të lartë të mundshëm në një test Mensa – duke mposhtur Albert Einstein dhe Stephen Hawking.

Yusuf Shah, 11 vjeç,arriti në shifrën 162 – maksimumi për moshat nën 18 vjeç dhe në përqindjen më të lartë të të gjithë njerëzve.

Thuhet se Hawking ka shënuar 160 pikë dhe Ajnshtajni gjithashtu.

Yusuf tha se miqtë e tij në shkollë i thonë gjithmonë se ai është shumë i zgjuar dhe ai deshi të testonte veten.

Nxënësi i klasës së gjashtë Yusuf shpreson të studiojë matematikë në Kembrixh ose Oksford dhe tha se i pëlqen të bëjë gjithçka që stimulon trurin e tij.

Në kohën e lirë luan sudoku dhe me kubat me ngjyra.

Nëna e tij Sana tha: “Jam shumë krenare. Ai është personi i parë që ka bërë testin Mensa në familje. Në fakt isha edhe pak e shqetësuar. Menduam se mund të frikësohej nga të rriturit në qendër. Por ai ia doli shkëlqyeshëm”.

Vëllai i tij do ta bëjë së shpejti testin.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.