Këmbët e fryra gjatë shtatzanisë janë një çrregullim i zakonshëm. Kryesisht shkaktohen nga ndryshimet hormonale dhe ndryshimet që ndodhin në trup gjatë shtatzanisë. Nëse në dimër situata mund të kontrollohet, në stinën e verës është pak më e vështirë.

Në muajt e parë të shtatzënisë shumë faktorë shkaktojnë shfaqjen e edemës. Midis tyre janë dhe hormonet, si estrogjeni dhe progesteroni, prodhimi i të cilave rritet gjatë nëntë muajve.

Edemat rriten sidomos në tremujorin e fundit tek këmbët kur pesha e mitrës shtohet. Fryrja e këmbëve mund të shërohet lehtësisht duke ndjekur disa indikacione:

Kufizim në shtimin e peshës

Shmangni qëndrimin në këmbë ose duke qëndruar ulur për një kohë të gjatë

Ecni sa me shumë për të stimuluar qarkullimin e gjakut

Përdorni këpucë të rehatshme

Vishni pantallona elastike

Kaloni disa orë në ditë duke u shtrirë me këmbë të ngritura

Masazhet limfatike janë të shkëlqyera për lehtësimin e këmbëve të fryra

Masazhoni këmbët çdo ditë me një xhel apo krem freskues

Një herë në javë mbani këmbët në ujë me kripë

Pini 2 litra ujë në ditë

Kufizoni konsumimin e kripës.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.