Kur fëmijët fillojnë të ecin

Ndërsa mosha mesatare që fëmijët fillojnë të ecin është rreth 12 muaj, disa i hedhin hapat e tyre të parë edhe më herët e disa shumë më vonë. “Foshnjat mund të fillojnë të ecin që në muajin e 9_të , “Por gjithashtu është normale që foshnjat të marrin më shumë kohë dhe të fillojnë të ecin rreth 17 ose 18 muaj.”

Sapo fillojnë të ngrihen ata nuk mund ta zotërojnë këtë aftësi të re menjëherë. “Prisni ecje me bazë të gjerë për një kohë “. “Duhet pak kohë për të arritur ekuilibrin e tyre. Fëmija juaj mund të mos jetë ngritur në këmbë e të vrapojë deri në moshën 15 _ 18 muajsh. ”
Shenjat që fëmija juaj do të ecë së shpejti

Si e dini se fëmija juaj po i afrohet jetës në lëvizje? Rreth muajit të 9_të deri në atë të 12 , shikoni për këto shenja që tregojnë se fëmija juaj do të ecë së shpejti:

•Mbajtja e qëndrimit drejt .

•”Cruising”, ose duke u mbajtur diku gjatë ecjes.

• Qëndrimi në këmbë pa mbështetje

Ndërsa disa foshnja zvarriten ,kjo gjë jo domosdoshmërisht është parakusht për të ecur. “Disa foshnja zvarriten duke u tërhequr me bark . Të tjerët zvarriten me duar dhe gjunjë ose kapërcejnë krejtësisht zvarritjen . “Ajo që është më e rëndësishme është aftësia për të tërhequr veten në mënyrë të pavarur në një qëndrim të plotë. Ky është guri themeltar kryesor që ndodh pak para se fëmijët të fillojnë të ecin në mënyrë të pavarur.
Nëse vogëlushi juaj thjesht nuk mund ta kapërcejë gungën, atëherë rekomandohen disa mënyra për të inkurajuar fëmijën të ecë:

Jepni një dorë: Sapo fëmija juaj të mund të ngrihet në një qëndrim, mbani duart për t’i ndihmuar ata të ndërmarrin hapa.

Përdorni mjetet e nevojshme : “Lodrat me shtytje mund të jenë të dobishme. Ato kanë katër pikë në dysheme, të cilat janë shumë të qëndrueshme dhe fëmija mund t’i përdorë ato për mbështetje ndërsa ngrihen dhe lëvizin së bashku, ” Edhe sendet e zakonshme shtëpiake mund ta bëjnë këtë. Kthejeni përmbys një shportë lavanderie, e cila është zakonisht sa gjatësia e fëmijës dhe ata do të gervishten vazhdimisht së bashku me të ndërsa qëndrojnë drejt ose duke e shtyrë atë .

Shmangni shëtitësit e foshnjave: Shëtitësit e foshnjave janë pajisje me rrota në të cilat fëmija ulet për të lëvizur. “Ato mund të jenë të rrezikshme rreth dyerve të hapura dhe shkallëve dhe gjithashtu mund të ngecin në vende,”

Gjithashtu kujdes !!! Fëmijët nuk lihen pa mbikëqyrje ndërsa praktikojnë aftësitë e tyre të reja. “Nëse keni nevojë të largoheni për një minutë, vendoseni foshnjën tuaj në një zonë loje nga e cila nuk mund të shpëtojë ose në krevatin e tyre ose në lojën portative. Foshnjat gjejnë gjithmonë diçka për të bërë, kështu që gjëja më e mirë është të uleni me të katër këmbët dhe të shikoni përreth për të parë rreziqet që ju duhet ” të bllokoni. ”
Kur fëmija juaj duhet të fillojë të veshë këpucë?

Ndërsa këpucët e vogla mund të shkrijnë edhe zemrat më të vështira, ato nuk janë të nevojshme që një fëmijë të mësojë të ecë siç duhet.

“Ne kemi nevojë për këpucë për të mbrojtur këmbët tona ose kur duam të dalim jashtë,” “por brenda shtëpisë, këmbët e zhveshura ( të zbathura) ose çorapet me doreza gome në fund janë një zgjedhje e mirë.”

Në fakt, të qenit zbathur mund ta ndihmojë fëmijën tuaj të ndiejë dyshemenë më mirë, gjë që në fakt mund t’i ndihmojë ata të lëvizin më tej (të spostohen).
Kur të flisni me mjekun tuaj për ecjen e foshnjës tuaj?

Mbani në mend se ajo që është e shëndetshme dhe normale për një fëmijë mund të mos jetë për një tjetër. Çdo fëmijë rritet dhe zhvillohet me ritmin e vet.

Flisni me pediatrin tuaj nëse fëmija juaj arrin të gjitha gurwt themeltarw që çojnë në ecje, por nuk ecën në mënyrë të pavarur deri në moshën 18 muajshe.

Ato pika përfshijnë:

Rrokulliset në të dy drejtimet (midis muajit të 4 deri në 6 të).
Qëndron ulur pa mbështetje (zakonisht nga muaji i6 të deri në 7 të).
Mban një qëndrim.
Ecën duke u mbajtur.

“Nëse ata po i arrijnë të gjitha këto, jini të durueshëm sepse atyre thjesht mund t’u duhet më shumë kohë, “. Por nëse keni ndonjë shqetësim se kur fëmija juaj duhet të ecë ose për gurët e tjerë themeltarë të zhvillimit , ne jemi këtu për t’ju ndihmuar.”

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.