Mund të bëni shumë për fëmijën tuaj nëse ai nuk dëshiron të miqësohet me shokët e klasës. Mundohuni të mos e detyroni të bëjë asgjë kundër vullnetit të tij.

Gjithashtu, kur flisni me fëmijën tuaj, mbani gjithmonë kontakt me sy. Duhet të tregoni ndjeshmëri dhe ta vendosni veten në vendin e tij.

Ja disa sugjerime praktike për të shmangur këtë situatë të pakëndshme.

Organizoni ditë lojërash në shtëpinë tuaj

Ka shumë të ngjarë që fëmija juaj të ndihet i motivuar për të luajtur së bashku me fëmijët e tjerë në shtëpi. Mjedisi familjar do ta bëjë atë të ndihet rehat dhe i sigurt.

Ftoni disa fëmijë në aktivitete shoqërore

Nëse po mendoni të bëni një piknik në park ose planifikoni të shkoni në pishinë, është mirë të ftoni vetëm disa fëmijë. Në këtë mënyrë, fëmija juaj nuk do të ndihet i frikësuar ose i nënshtruar nga detyrimi për të folur me kaq shumë njerëz në të njëjtën kohë

Mos e detyroni shumë

Ta detyrosh të bëjë diçka që nuk dëshiron të bëjë nuk do të ndihmojë. Mundohuni të zgjidhni aktivitetet që i pëlqejnë fëmijës suaj.

Nxiteni të marrë pjesë në aktivitete rekreative

Këto janë kohë të mira që fëmija juaj të ndërveprojë me fëmijë të tjerë rreth moshës së tij. Ajo mund të provojë mësime sportive, vallëzimi, muzike ose aktivitete të tjera.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.