Foshnjat e porsalindura që ushqehen me gji më të vegjël se 6 javësh duhet të defekojnë të paktën 3 herë në ditë.

Një fëmijë i vogël, i cili nuk është duke dalë jashtë, shpesh ka nevojë për më shumë qumësht. Jashtëqitja 3-5 herë në ditë nuk është problem nëse foshnja po fiton peshë mirë.

Pas 6 javësh, foshnjat që ushqehen me gji defekojnë shumë më rrallë. Nëse fëmija duket i lumtur, po fiton peshë normalisht, dhe jashtëqitja është e butë, atëherë nuk ka asnjë problem.

A shkakton qumështi i gjirit kapsllek te bebet?

Kapsllëku ndodh kur jashtëqitja është e fortë dhe e thatë, jo kur foshnja defekon rrallë. Nëse foshnja ka kapsllëk mund të jetë sëmurë, sidomos nëse vjell shpesh, nuk dëshiron të ushqehet me gji, duket i dobët dhe ka gojë të thatë. Nëse fëmija juaj ka këto simptoma, merrni kujdesin e menjëhershëm mjekësor.

Bebet mund të kenë kapsllëk nga formula ose qumështi i lopës dhe drithërat e orizi. Foshnjat e ushqyer vetëm me gji rrallë kanë kapsllëk, por sapo të shtohen ushqimet e tjera, jashtëqitja bëhet më e fortë.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.