A është normale që foshnja të mos lëvizë për tre ditë rresht? Unë jam 28 javëshe shtatzënë.

Përgjigja më e shkurtër për këtë pyetje është jo, nuk është normale të mos ndjesh lëvizjet e fëmijës për tri ditë.

Por, lëvizja fetale zakonisht ndihet nga nënat mes javës së 18 dhe 22 kur është fëmija i parë dhe në fëmijën e dytë edhe më herët, ndonjëherë deri në 14 ose 16 javë.

Pas 26 javësh, lëvizja fetale duhet të ndihet në baza ditore. Shumica e mjekëve këshillojnë pacientët e tyre të numërojnë çdo ditë lëvizjet e fetusit.

Kjo mund të realizohet në mënyra të ndryshme. Mënyrat më të zakonshme janë ose të siguroheni se fëmija juaj po lëviz çdo 12 orë ose të uleni për një orë çdo ditë dhe të llogarisni sa herë po lëviz. Duhet të lëvizë më shumë se 7 ose 8 herë në atë orë.

Ka gjendje të caktuara, të tilla si një placenta që është anteriore, në sipërfaqen e sipërme të mitrës, ose obeziteti i nënës, që mund ta bëjnë të vështirë lëvizjen e fetusit.

Sidoqoftë, sa herë që nuk ndjeni që fëmija të lëvizë për 12 deri në 24 orë pas 26 javësh, duhet të kontaktoni mjekun tuaj.

Me raste, foshnjat që nuk marrin atë që kanë nevojë nga placenta (oksigjeni ose lëndë ushqyese), ulin ritmin e lëvizjes.

Arsye të tjera përfshijnë lëngun e ulët amniotik. Të dy shembujt duhet të kontrollohen.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.