Dëshirat në shtatzani të orientuara drejt ushqimit janë zakonisht më të fortat gjatë tremujorit të dytë dhe do të ikin pas lindjes.

Pavarësisht nëse është një lëvizje për kripën, të ëmblën, ose për ndonjë aromë ushqimi të këndshme ose të gjitha më sipër, dëshirat për ushqim mund të jenë gati të pamundura për t’u injoruar.

“Nepset mund të fillojnë shumë herët në shtatzëni – përpara se një grua madje ta dijë se është shtatzënë – dhe mund të zgjasë tërë shtatëzënësinë,” thotë Erin Higgins, obstetër-gjinekolog në Klinikën Cleveland, transmeton Gazeta Shneta.

Ndërsa nepset mund të godasin në çdo pikë, ato kanë tendencë të kulmojnë në tremujorin e dytë – së bashku me kyçet e këmbëve të fryra dhe dhimbjet e shpinës – dhe të ngadalësohen gjatë tremujorit të tretë.
Faktorët që mund t’i shkaktojnë nepset në shtatzëni?

Ju jeni duke kaluar shumë ndryshime hormonale, psikologjike dhe fizike njëkohësisht gjatë shtatëzanisë.

Kjo e bën të vështirë të përcaktosh një shkak themelor për nepset e shtatzënisë.

“Nepset gjatë shtatzanisë nuk kuptohen shumë mirë,” thotë Dr. Higgins.

“Ato kanë të ngjarë të kenë lidhje me luhatjet hormonale dhe me siguri përfaqësojnë një lloj nevoje ushqyese, si natriumi, kalciumi ose yndyra”.

Përveç dëshirave të rregullta ushqimore, është e mundur të zhvillohen disa dëshira më të pazakonta që mund të jenë flamuj të kuq.

“Dëshirat e çuditshme për sendet joorganike, jo ushqimore mund të jenë tregues i një mangësie ushqyese,” thotë Dr. Higgins.

“Kur dëshirat çojnë në një dietë të dobët, ndërhyrja mund të jetë e nevojshme,” thotë Higgins.

Nutricionistët ndihmojnë shumë gjatë shtatëzanisë për ato që luftojnë me neveri, dëshirat e çuditshme dhe nauzet ose të vjellat”.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.