Po, shumë gra përjetojnë një farë dhimbjeje ose parehatie të shkaktuar nga lëvizjet e foshnjës së tyre. Megjithëse tronditjet dhe goditjet e vazhdueshme mund të jenë shqetësuese, ato zakonisht nuk janë një shenjë se diçka nuk po shkon siç duhet, madje tregojnë se fëmija po zhvillohet normalisht.

Gjatë tremujorit të dytë, mund të filloni të ndjeni dhimbje ose siklet në brinjë, bark ose vaginë kur fëmija lëviz përreth. Kjo për shkak se muskujt e tij në rritje po bëhen më të fortë, duke i bërë lëvizjet më të fuqishme.

Dhimbja mund të jetë e vazhdueshme dhe të ndihet pak si një goditje me thikë, ose mund të keni ndjesinë e çuditshme sikur fëmija po bën akrobaci.

Por sigurohuni që të gjitha këto ndjesi janë krejtësisht normale.

Fëmija juaj do të ketë më pak hapësirë për të lëvizur sa më afër fundit të shtatzënisë.

Nëse fëmija juaj qëndron në të njëjtën pozicion për një kohë të gjatë, mund të ndjeni dhimbje në atë pjesë të trupit. Për të lehtësuar dhimbjen mund të provoni të shtriheni në anë, ose të qëndroni me të katër gjymtyrët në tokë, sikur ecni këmba-duar.

Nëse keni ndonjë shqetësim në lidhje me lëvizjet e fëmijës, flisni me mjekun.

Nëse dhimbja është shumë e madhe dhe zgjat në kohë, mund të jetë shkak ndonjë proem tjetër. Për këtë duhet të shkoni te mjeku.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.