Disa nga komplikimet shëndetësore si stresi, hormonet, mjedisi, vështirësitë gjatë lindjes janë disa nga arsyjet se pse mund të keni vonesë të qumështit të gjirit.

Kjo gjendje është vërejtur tek 25% e nënave që mund të pësojnë një vonesë të qumështit të gjirit më shumë se tre ditë.

Prolaktina, kortizoli, oksitocina dhe insulina janë hormonet thelbësore për prodhimin e qumështit të gjirit dhe që gjenerohen gjatë gjithë shtatzënisë.

Prodhimi i qumështit të gjirit, megjithatë, nxitet vetëm 30 deri në 40 orë pas lindjes. Hormoni i progesteronit, i cili pengon prodhimin e qumështit të gjirit, bie pasi foshnja të lind. Kjo ulje e progesteronit shkakton prodhimin e qumështit të gjirit.

Një apo dy ditë pas lindjes, gjoksi i nënës fillon të ndjehet i mbushur. Prolaktina, një hormon që sinjalizon trupin e nënës për të prodhuar qumësht, rritet gjatë gjithë kohëzgjatjes së shtatzënisë.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.