Kur fëmijët vijnë në këtë botë, ata nuk e kanë idenë e gjtihë rrugëtimit tuaj deri në zgjedhjen e emrit të tyre, aq më pak ta lidhin atë me veten.

Me të drejtë, prindërve u lind pyetja kur do të jetë në gjendje fëmija të njohë emrin e vetë?

Foshnja juaj interaktive

Nuk duhet shumë kohë që foshnjat të fillojnë t’i përgjigjen botës përreth tyre.

Ata do të njohin zërat e nënës ose babait të tyre pothuajse që në fillim dhe do të buzëqeshin në fytyrat e qeshura. Dhe kjo ndonjëherë çon në supozime.

Prindërit mund të mendojnë se foshnja e tyre po i përgjigjet emrit të tyre që në moshën katër muajshe, por ndoshta nuk është kështu.

Ata ka më shumë gjasa t’i kushtojnë vëmendje pranisë së një personi të njohur dhe ngushëllues për ta. Por edhe kjo është diçka e mirë!

Është një shenjë që dëgjimi i tyre po funksionon mirë, ata po shfaqin kontroll të muskujve dhe po formojnë aftësi njohëse për ju.

Thënë kjo, në mënyrë tipike, një foshnjë nuk do ta njohë emrin e tyre deri rreth gjashtë muaj pasi të lindë. Është një moment historik dhe një tregues i hershëm i zhvillimit të duhur – një shenjë që fëmija juaj ka filluar të punojë drejt pavarësisë.

Si ta ndihmoni foshnjën të mësojë emrin e tij/saj

Midis pesë dhe nëntë muajsh, fëmija juaj do të fillojë t’i përgjigjet emrit të tij në vend që thjesht t’i përgjigjet zërit tuaj.

Përdorimi i emrit të tyre në mënyrë të përsëritur tenton të jetë një mënyrë efektive për t’i ndihmuar ata të fitojnë dhe forcojnë këtë aftësi sapo të jenë gati.

Një ton i dashur i zërit, shprehje të ngrohta të fytyrës dhe shmangia e përdorimit të pseudonimeve, të gjitha do ta ndihmojnë foshnjën tuaj të kuptojnë që ky emër është i tyre, ndërkohë që do të lidhin firuën tuaj me dashuri e ngrohtësi.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.