Shikoni këto katër shenja për të mësuar nëse bebja juaj e ka ‘barkun e mbushur’:

1️⃣ Ata janë duke tentuar të gëlltisin

Nëse bebja juaj nuk po merr mjaftueshëm qumësht, mund ta shihni që ai thith’ shpejt, por nuk gëlltitet ngadalë dhe në mënyrë ritmike; ai gjithashtu mund të marrë pauza të gjata – gjatë gjidhënies ose vazhdimisht të bjerë në gjumë.

2️⃣ Ata janë të kënaqur

Nëse bebja juaj duket e kënaqur dhe e ushqyer mirë pas seancave të gjidhënies, gjithçka ka të ngjarë të shkojë mirë.
Por, një bebe që duket tepër letargjike – ose, anasjelltas, që vazhdimisht qan për ushqim – mund të mos marrë mjaft qumësht.

3️⃣ Ata mbushin pelenat e tyre

Mbushja e pelenës së bebës tuaj është një tregues i besueshëm se ai po merr mjaftueshëm qumësht.
Shumica e bebeve lagin të paktën tre – pelena në ditë në muajin e parë.

4️⃣ Ata po fitojnë peshë

Është normale që pesha e bebës tuaj të luhatet në ditët e para ose javën e parë të jetës së tyre.
Një i porsalindur mund të humbasë rreth 5-7 përqind të peshës deri në ditën e tij të tretë ose të katërt dhe të jetë plotësisht i mirë, por nëse ai ka një humbje peshe prej 10 përqind ose më shumë, mund të ketë një problem.

Ditën e 10-të, fëmija juaj duhet të kthehet në peshën e tij të lindjes.

Nëse dyshoni se nuk po keni qumësht të mjaftueshëm ose bebja juaj nuk po fiton peshë siç duhet, telefononi menjëherë mjekun tuaj.

Përndryshe, bebja juaj mund të ketë një infeksion ose një refleks të dobët gjiri që duhet të adresohet.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.