Testi i shtatzënisë

Rezultati i një testi shtatzënie mund të ndryshojë jetën tuaj. Ai mund të tregojë se bebushi që ju prisni është duke ardhur, apo t’ju mohojë ekzistencën e shtatzënisë të padëshiruar.

Edhe pse të interpretosh një test shtatzënie është shumë e thjeshtë, shpesh gruaja nga dëshira apo mungesa e saj për një shtatzëni, përpiqet të mos e pranojë atë çfarë paraqitet para saj.

Por si të lexojmë në mënyrën e duhur një test shtatzënie?

Mund të rezultojë:


Test pozitiv. Në këtë rast do të shfaqen dy vija të kuqe (tek shkronja T dhe shkronja C). Në disa raste vija e shfaqur tek shkronja T mund të jetë tepër e zbehtë.

Ky interpretohet si një rezultat pozitiv, por duke qënë se përqëndrimi i hormonit të shtatzanisë beta hCG është i ulët vija shfaqet e tillë (përkon me fillimin e herdhëm të shtatzanisë).

Test negativ. Do të shfaqet vetëm një vijë e kuqe tek shkronja C.

Kur duhet ta bëjmë testin e shtatzanisë?

Momenti më i mirë do të ishte pas një vonese prej më shumë se 2 ditësh të ciklit menstrual, por nëse keni një cikël jo të rregullt mund ta bëni pas rreth 7-8 ditësh (ose më shumë) nga marrëdhënia e pambrojtur.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.