Acidi folik, hekuri e kalciumi janë tre nga llojet përbërese të vitaminave prenatale.

Këto të fundit po rekomandohen nga profesionistët shëndetësorë që përdorimi i tyre të startojë që nga momenti i planfikimit të një shtatzënie.

Benefitet e përdorimit të vitaminave prenatale janë të shumta, e të cilat ndikojnë në shëndetin tuaj dhe të zhvillimit të fetusit shkruan Healthline

Sipas profesionistëve shëndetësorë përdorimi i vitaminave prenatale duhet të filloj para se të ngeleni shtatzënë.

Në rast se, shtatzënia është e paplanifikuar, mjeku juaj do t’ju sugjerojë marrjen e vitaminave sa më parë.

Kjo pasi gjatë shtatzënisë, fetusi juaj kërkon shumë nga ju.

Fetusi merr të gjitha lëndët ushqyese e të nevojshme që i nevojitet për zhvillimin e tij, dhe në këtë formë prezenca e vitaminave dhe mineraleve përgjatë 9-muajve të shtatzënisë është e domosdoshme.

Sipas American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) këto janë ndër lëndët e rëndësishme që ju nevojiten:

-Acidi folik

Kjo vitaminë është përgjegjëse për krijimin e tubit nervor te fetusit apo strukturën që përfundimisht formon sistemin nervor qendror.

Mungesa e tubit nervor mund të rezultojë që fëmija të lind me spina bifida ose anencefali.

-Hekuri

Hekuri furnizon fetusin me gjak dhe oksigjen, ndihmon në ndërtimin e placentës dhe jep vëllimin shtesë të gjakut që i nevojitet gjatë gjithë shtatzënisë.

-Kalcium

Kalciumi i ndihmon fetusit tuaj në ndërtimin e kockave.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.