Duke i mësuar fëmijës zakone të mira të të ngrënit dhe duke i dhënë shembullin e mirë me mënyrën tuaj të të ushqyerit, e ndihmoni fëmijën të ketë një peshë dhe zhvillim normal.

Zakonet e fituara në fëmijëri mbeten edhe në moshë adulte.

Disa këshilla për prindërit:

Kujdesuni për zgjedhjet ushqimore për gjithë familjen dhe mos i rekomandoni ato vetëm për fëmijën.

Inkurajojeni fëmijën të hajë ngadalë.

Hani vaktet bashkë me gjithë familjen sa herë është e mundur.

Përfshijeni fëmijën në blerjen e ushqimeve dhe përgatitjen e gatimeve.

Ngrënia para televizorit ose telefonit nuk është e këshilluar.

Inkurajoje fëmijën të pijë më shumë ujë.

Mos e përdorni ushqimin si dënim ose shpërblim.

Kujdesuni që ushqimet që fëmija ha jashtë shtëpisë të jenë të shëndetshme.

Tregoni vëmendje ndaj porcionit dhe përbërësve.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.