Ushqyerja e fëmijës suaj me gji është një rrugëtim i mrekullueshëm, por unik që do të përjetojë një nënë e re.

Disa foshnje thjesht “e përqafojnë” dhe hidhen drejt mbi gji menjëherë pas lindjes. Të tjerëve u duhet më shumë kohë për të zënë vend. Koha më shqetësuese për nënat e reja gjidhënëse është gjatë dy javëve të para.

Ato mund të përjetojnë ankth nëse fëmija është ushqyer siç duhet apo jo, a po pi foshnja sasinë e nevojshme të qumështit ose vuajnë nga dhimbja e thithave.

Kur ushqeni për herë të parë me gji një foshnjë, mund të zbuloni se thithat tuaja janë të ndjeshme dhe mund të duhen disa javë për tu mësuar me idenë që një fëmijë të ushqehet prej tyre, por ky është një shqetësim jetëshkurtër. Kur foshnja pi gji për herë të parë, ata ushqehen shpejt dhe fort, kështu që disa sekonda fillestare mund të jenë të pakëndshme, por do të qetësohen ndërsa ushqimi vazhdon.

Procesi i gjidhënies nuk duhet të jetë i gjithi i dhimbshëm. Nëse është i tillë, ndërpriteni pak çaste dhe rinisni përsëri duke ndryshuar pozicion, ose duke parë çfarë nuk shkon.

Nëse merrni ndihmën dhe asistencën e duhur për gjidhënien kur jeni ende në spital, do të jetë një lehtësim shumë i madh për gjithë rrugëtimin e ushqyerjes me gji.

Siguroheni që fëmija juaj të vlerësohet për lidhjen e gjuhës / buzëve. Ato nuk janë gjithmonë të dukshme për syrin dhe një gisht duhet të vendoset në gojë për t’u ndjerë për një lidhje të fshehur ose të pasme.

Ndonjëherë lidhjet e gjuhës dhe buzëve nuk shkaktojnë ndonjë problem të të ushqyerit, por nëse po përjetoni dhimbje gjatë çdo ushqyerje me gji ose kafshimi të foshnjës dhe rrëshqitje pas disa sekondash, mund të jetë që lidhja e gjuhës po e kufizon foshnjën të kapë gjirin në mënyrë efektive.

Përgjigjuni shenjave të ushqyerjes së foshnjës suaj. Nëse kur zgjohen, fillojnë duke lëpirë buzët ose duke u përpjekur të thithin grushtin e tyre, ata janë gati për të pirë.

Shmangni biberonin derisa të “konsolidohet” gjidhënia pas javëve të para. Disa foshnje mund ta kenë të vështirë të kalojnë midis biberonit dhe gjirit.

Mos harroni që foshnjat nuk qajnë vetëm kur janë të uritur. Ndonjëherë ata duan rehati, janë të lodhur ose thjesht duan të jenë afër jush.

Dijeni që ushqyerja me gji për shumicën dërrmuese të grave bëhet më e lehtë me kalimin e kohës. Ju ndoshta do të zbuloni se brenda dy muajsh mund të ushqeni me gji me një lehtësi që sot ju duket e pamundur.

Po për ju cila ka qenë këshilla më e vlefshme që keni marrë për gjidhënien?

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.