Celuliti është një sëmundje e vërtetë e indit lidhës me pasoja të forta në gjak dhe qarkullimin limfatik. Prandaj gjetja e metodave për heqjen e celulitit është një çështje e shëndetit, si dhe e estetikës.

Favorizohet nga shtatzania

Mjetet shtëpiake për celulitin bëhen thelbësore pas shtatzanisë. Nëntë muajt nuk ndihmojnë: ndryshimet hormonale që janë ndër faktorët kryesorë, shtimi në peshë dhe një mënyrë jetese e ulur favorizojnë shfaqjen dhe përkeqësimin e këtij problemi.

Kur gjaku dhe limfat ngadalësohen, ata nuk kanë më forcën e nevojshme për të hequr substancat e mbeturinave. Mbeturinat depozitohen në inde, duke modifikuar strukturën e tyre, një fenomen i dukshëm nga jashtë me këmbët e fryra, “lëvozhgën e portokallit” ose “lëkurën e dyshekut”.

Luftojeni atë nga fronte të shumta

Trajtimi ideal anti-celulit duhet të përfshijë veprime më të synuara. Nuk mjafton të kryeni trajtime bukurie nëse nuk ndërhyni edhe në ushqyerjen dhe stilin e jetës. Gjëja e rëndësishme është të lëvizni më shumë dhe të largoni një mënyrë jetese të ulur.

Çdo ushtrim fizik është i mirë: çiklizmi, vrapimi dhe ecja e shpejtë janë ideale.

Dieta kundër celulitit

Është e nevojshme të pini 1.5-2 litra ujë mineral çdo ditë midis vakteve, sepse uji stimulon qarkullimin e qelizave.

Preferoni ushqime të pasura me fibra, të cilat ndihmojnë në kufizimin e kapsllëkut, një shkak tjetër i stazës venoze, të tilla si fruta të plota, perime, bukë dhe makarona, dhe ushqime proteinike, sepse nëse nuk hani mjaftueshëm, përfundoni duke nxitur stazën venoze.

Është gjithashtu mirë të kufizoni konsumin e kripës dhe ushqimeve të kripura, të cilat shkaktojnë mbajtjen e ujit.

Masazhi

Kullimi limfatik manual është një lloj masazhi që është shumë efektiv në rast të celulitit te kofshët. Ai riaktivizon rrjedhën normale të limfës, në mënyrë që të ndihmojë kullimin e lëngjeve dhe deflacionin e gjymtyrëve.

Karboksiterapi

Është i përshtatshëm për personat që kanë probleme qarkullimi, kapilarë dhe këmbë të fryra, si dhe në indet dhjamore, ku është në gjendje të zvogëlojë akumulimin e yndyrës.

Ai përfshin përdorimin për qëllime kurative të dioksidit të karbonit të administruar në gjendje të gaztë nën lëkurë me mikro-injeksione të lidhura me një makinë për prodhimin e gazit steril, të kontrolluar dhe të personalizuar.

Celuliti favorizohet nga shtatzania dhe buron nga një stanjacion i lëngjeve në inde. Për ta luftuar atë, është e nevojshme të veprohet në disa fronte.

Para së gjithash, duke rivendosur një mënyrë jetese të saktë, domethënë duke bërë sporte aerobike, duke pirë të paktën 2 litra ujë në ditë midis vakteve dhe duke favorizuar një dietë të bazuar në fruta, perime, ushqime proteinike dhe drithëra.

Përveç kësaj, ndërhyrjet estetike të tilla si karboksiterapia, mesoterapia dhe masazhet kulluese mund të merren në konsideratë.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.