Gjatë lindjes, qafa e mitrës do të zgjerohet për të hapur kanalin e lindjes.

Në përgatitje për lindjen e foshnjës suaj, qafa e mitrës zbutet (hollohet dhe shtrihet) si dhe zgjerohet (hapet) në mënyrë që fëmija juaj të mund të kalojë nëpër kanalin e lindjes, shkruan The Bump përcjell Gazeta Shneta.

Ky proces që ndodh në qafën e mitrës mund të fillojë ditë apo edhe javë para lindjes.

Ju mund ta vini re këtë proces duke filluar me një rritje të shkarkimit vaginal ose edhe me humbjen e prizës së mukusit.

Nëse po lindni në mënyrë vaginale, sapo qafa e mitrës hapet në numrin magjik – 10 centimetra – ju jeni gati të shtyni dhe të lindni fëmijën.

Të dini se çfarë të prisni mund të jetë një ngushëllim kur jeni duke u përgatitur për të lindur.

Fazat e lindjes janë:

Faza 1: Zgjerimi dhe zbutja e qafës së mitrës

Gjatë fazës së parë të lindjes, qafa e mitrës hapet dhe hollohet, gjë që mundëson lindjen vaginale.

Faza 2: Shtytja dhe lindja

Kur qafa e mitrës është zgjeruar plotësisht dhe fëmija zbret në kanalin e lindjes, ju jeni në fazën e dytë të lindjes. Përfundimisht, trupi juaj fillon të shtyjë dhe ju lindni fëmijën.

Faza 3: Dorëzimi i placentës

Pas lindjes, do të keni disa kontraksione të tjera që do t’ju ndihmojnë të dorëzoni placentën (ose “paslindjen”). Kjo fazë zakonisht zgjat vetëm disa minuta, por mund të zgjasë deri në një orë pa ndërhyrje.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.