Mund të keni në mendje që për shkak të moshës ndoshta nuk është aq e rëndësishme të kujdeseni për dhëmbët e parë të foshnjës tuaj, pasi gjithsesi ata do të zëvendësohen, por keni gabim.

Dhe në fakt e shkëlqyeshme, pasi që higjiena e gojës është e rëndësishme edhe tek foshnjat.

Tre faktorët më të rëndësishëm në kujdesin për dhëmbët e fëmijës suaj, pra, janë shmangia e dietës dhe sheqerit, higjiena e mirë e gojës si dhe kontrollet e rregullta dentare.

Një nga mënyrat më të rëndësishme për të mbrojtur dhëmbët e fëmijës tuaj sapo të dalin është të siguroheni që dieta e tyre nuk përfshin ushqime me sheqer si ëmbëlsirat, çokollatat, ëmbëlsira, biskota dhe lëngje dhe pije shumë të ëmbla. Sheqeri, i bardhë dhe i zi, është fajtori kryesor për prishjen e dhëmbëve.

Mos mbani gjatë gjithë kohës në gojën tuaj një shishe qumësht ose lëng tjetër që përmban sheqer, pasi kjo do të nxisë prishjen e dhëmbëve.

Dieta e foshnjës suaj duhet të jetë e pasur me kalcium dhe vitaminë D, për të cilën ai ka nevojë të ketë dhëmbë të fortë të përhershëm, të cilët tashmë po rriten në nofullat e tij.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.