Këtu janë pesë arsye pse sjellja e fëmijëve tuaj në det është e mirë për ta:

Uji i kripur i detit është një tonik për traktin respirator, për lëkurën e thatë dhe për trajtimin e ekzemës.

Deti ndihmon një mënyrë jetese më të shëndetshme dhe më miqësore me mjedisin, pasi fëmijët qëndrojnë në kontakt me natyrën për një kohë të gjatë.

Përfitimet vijnë jo vetëm nga kontakti me ujin, por edhe nga peshqit e vegjël që mund të shihen në cekëtinë ose gaforret në shkëmbinj që mund të bëhen “miqtë e rinj” me të cilët do të afrohen fëmijët tuaj.

Dielli është i mirë për kockat e fëmijëve, për gjendjen e tyre shpirtërore dhe inkurajon gjumin.

Padyshim, është jashtëzakonisht e rëndësishme që të vegjlit të ekspozohen ndaj diellit vetëm gjatë orëve më pak të nxehta dhe kur dielli nuk është shumë i fortë.

Për fëmijët, plazhi është një laborator i vërtetë natyror: ngadalë ata njihen me ujin, përjetojnë ndjesi të ndryshme prekëse dhe provojnë kontakte të ndryshme me botën që i rrethon si rëra e lagur ose e thatë. Një shesh lojërash i madh ku ata mund të mësojnë shumë.

Fëmijët argëtohen në plazh, duke luajtur dhe duke përsëritur pafund aktivitetet e tyre të preferuara. Ata lehtësisht do të krijojnë miqësi të reja me fëmijë të së njëjtës grupmoshë.

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, gjatë natës fëmijët flenë me të vërtetë mirë, duke na lënë ne prindërit të shijojmë disa orë qetësi.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.