Shtatzënë dhe aktivitet fizik?

Është një kombinim absolutisht i mundshëm. Konfirmimi vjen nga një hulumtim nga CONI dhe Chicco, një kompani udhëheqëse në sektorin e fëmijërisë, e cila tregoi se pas lindjes një në dy sportiste femra kthehet në të njëjtat nivele ndërkombëtare si para shtatzënisë, 40% janë pozicionuar në podium dhe 30% fitojnë një medalje të artë.

Edhe gjatë shtatzënisë është e mundur të vazhdoni të praktikoni sportet, madje rekomandohet ta bëni këtë, sigurisht në një mënyrë të kontrolluar.

Përfitimet, në fakt, janë të ndryshme.

Studimi i ri

Studimi nga CONI dhe Chicco vlerësoi efektet që ka aktiviteti sportiv gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes tek atletet profesioniste.

Në të u përfshinë gjithsej 55 atlete olimpike që u bënë nëna gjatë karrierës së tyre konkurruese. Rezultatet tregojnë se gratë mund të vazhdojnë të stërviten gjatë shtatzënisë, padyshim nën mbikëqyrjen e profesionistëve, në siguri të plotë, duke u rikthyer më pas në gara të nivelit të lartë.

Shtatzënia nuk është pengesë për sportin

Ky studim konfirmon që nuk keni nevojë të ndaloni ushtrimet fizike gjatë shtatzënisë.

Në të vërtetë, rekomandohet të vazhdoni ta bëni këtë, padyshim nën mbikëqyrjen e ekspertëve për të mos rrezikuar:

në mungesë të sëmundjeve dhe kushteve të veçanta, në fakt, sporti është një mjet shumë i dobishëm për mbrojtjen e shëndetit të nëna dhe i porsalinduri.

Të kesh një mënyrë jetese aktive dhe të praktikosh aktivitet fizik gjatë nëntë muajve do të thotë të shijosh një sërë përfitimesh fizike dhe psikologjike.

Një mesazh pozitiv për të gjitha gratë

Shembulli pozitiv i atleteve duhet të jetë një nxitje për të gjitha gratë që presin një fëmijë.

Me disa përjashtime, gjatë shtatzënisë mund të vazhdoni të kryeni të njëjtat aktivitete fizike të praktikuara më parë, padyshim me pëlqimin e mjekut dhe duke përshtatur kohëzgjatjen dhe intensitetin e stërvitjeve.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.