Ekspertët shprehen se prindërit duhet t’i kushtojnë vëmendje të veçantë kohës kur fëmijët kalojnë në diell.

Prindërit duhet të kuptojnë se nëse ekspozimi i tepërt në diell është i rrezikshëm për të rriturit, për fëmijët mund të jetë dhe më keq, pasi ata marrin sasi të shumëfishta rrezatimi që çon në melanomë, forma më e keqe e kancerit.

Rreziku i ekspozimit të përhershëm të diellit

Dëmtimet që ndodhin nuk kanë të bëjnë vetëm me lëkurën e tyre, por dhe me sytë dhe konkretisht me retinën, nëse fëmijët nuk mbajnë syze dielli.

Vitamina D

Për sasinë e duhur të vitaminës D, mjaftojnë 10 minuta qëndrim në diell. Kur fëmijët ekspozohen më gjatë, mund të jetë e rrezikshme sepse zvogëlon mbrojtjen e lëkurës.

Orët e ndalimit

Është e ndaluar që fëmijët të ekspozohen në diell nga ora 11 deri në 3.

Nëse kjo ndodh, sigurohuni që të merrni masat e nevojshme për mbrojtjen nga dielli, si kapelet, kremi kundër diellit dhe syzet.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.