Shumë çifte tashmë po preferojnë planifikimin e familjes, meqë rast mjekët vlerësojnë fertilitetin e çiftit.

Shpesh supozohet se infertiliteti është çështje e grave.

Mirëpo, edhe burrat mund të përjetojnë infertilitet ashtu sikurse gratë.

Çfarë ndikon në fertilitetin mashkullor?

Ramy Abou Ghayda, thekson se vlerësimi i fertilitetit mashkullor vlerësohet duke parë parametra të caktuar si numërimi i spermës, formës dhe strukturës së tyre.

Nga këta parametra, hulumtimet tregojnë se deri në 90 përqind të rasteve, infertiliteti mashkullor është i lidhur me numrin e spermës.

Këta parametra mund të ndikohen nga një numër faktorësh të brendshëm dhe të jashtëm të tillë si mosha, stresi, sëmundjet kronike, infeksionet, pirja e duhanit, përdorimi i tepërt i alkoolit dhe pasiviteti fizik.

Nga moshat 30 deri në 40-vjeçare, burrat zakonisht kanë një rënie të cilësisë së spermës prej 52 përqind.

Leave a comment

Regjistrohu për të rejat e fundit

Bebja.Com © 2024. All Rights Reserved.