Kategori: Blog

Kur një fëmijë t’i tregon të vërtetat në sy

nga Suela Gera* Asnjë prind nuk i thotë fëmijës mos e duaj atdheun.  Apo në shkolla të ketë mësues të mos përpiqen të ushqejnë dashurinë dhe krenarinë për Shqipërinë. Por çfarë ndodhë? Fëmijët kanë...

Kopshti dhe ca leksione mbi shtetin

Nga Anjeza Xhaferaj Djali yt nuk pranohet në kopsht. Kështu më tha drejtoresha e kopshtit sot. Pyetjes sime se pse ju përgjigj duke listuar një sërë kërkesash që mesa duket unë dhe për pasojë...

Prindër, mos u nënshtroni

Lira Gjika/pediatre Prindër, kur dëgjoni fëmijën tuaj që qan, bërtet dhe insiston që ti plotësoni kërkesën, mos u nënshtroni, sepse nuk do të zgjidhni gjë dhe çështë më e keqja, do ta fiksoni edhe...

Fëmijët dhe marëdhënia seksuale 

Lira Gjika/ pediatre Të rriturit kur zbulojnë se fëmija fillon të çfaqë haptazi kuriozitetin reth zonës genitale, si në raport me veten, por edhe për fëmijën tjetër, i kap paniku dhe nuk dinë si të...

Takim romantik me një grua të martuar

Nga Blendi Salaj Para disa javësh, kur shkrova diçka mbi pse çunat duhet të ruajnë lidhje të forta me shokët, pati shumë reagim edhe nga bashkëshortet e çunave, të cilat jo pa të drejtë...

Pyetje- përgjigje mbi shtatzaninë

Shtatzania është një nga ngjarjet më të rëndësishme në jetën e një gruaja dhe të partnerit të saj, por kjo s’do të thotë që duhet marrë gjithmonë seriozisht. Një mama ka krijuar një pyetësor...

A jemi bërë seksualisht histerikë?

Natyrisht është mirë kur jemi të kujdesshëm dhe të vëmendshëm ndaj abuzimeve seksuale me fëmijët. Por ndonjëherë duket sikur reagojmë më shumë se ç’duhet. Në komunizëm, në Gjermaninë lindore ishte diçka normale të laheshe...